Er Berlin: Krši li nemačka država principe lojalne konkurencije?

Šef Rajanera Majkl O’Liri smatra da su principi lojalne konkurencije prekršeni već kad je nemačka država dala kredit finansijski posrnuloj avio-kompaniji Er Berlin, a tek politički podsticaji Lufthanzi da preuzme delove te kompanije predstavljaju razlog za protest.

Pošto je nemački ministar saobraćaja Aleksandar Dobrint u intervjuu Rajniše postu dao otvorenu podršku Lufthanzi da svoju poziciju na medjunarodnom tržištu ojača preuzimanjem delova Er Berlina, drugi predstavnici nemačke vlade i anti-monopolskih i anti-kartelskih organa požurili su da saopšte da neće biti dozvoljeno da Lufthanza poželjno jačanje položaja u medjunarodnom vazdušnom saobraćaju postigne na račun narušavanja konkurencije na domaćim vazdušnim linijama. Saopšteno je takodje da se nemačka vlada ne meša niti učestvuje u pregovorima Er Berlina sa kompanijama zainteresovanim za preuzimanje njegovih delova.

Er Berlin, koji je pre desetak dana proglasio nesolventnost, zapošljava oko 8.000 ljudi i ima 144 aviona uzeta na lizing. Avione u svom vlasništvu Er Berlin nema.

One thought on “Er Berlin: Krši li nemačka država principe lojalne konkurencije?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com