Gde kupuju bogovi sa Olimpa?

Konkurecija na tržištu životnih namirnica je tako bespoštedna – pritiskaju i drugi diskaunteri ali i klasični supermarketi – da je čak i pionir u diskont prodajama, ograničenoj i jeftinoj ponudi, nemački  trgovinski lanac Aldi morao da učini što nikad ranije nije – potroši nešto na pomoć marketinga. I bogova.

aldi

Firma odnosno firme – braća Albreht su je još za života podelila na Aldi Sever i Aldi jug – negiraju da su na kampanju prinudjene opominjućim ovogodišnjim rezultatima.

Dakle, bogovi na Olimpu spremaju ludu žurku. Radi nabavki Zevs lično kreće na mali izlet na Zemlju. I pravo u Aldi. Odakle izlazi s punim kolicima i kesama na kojima, naravno, piše Aldi.

Kampanju dva Aldija, koji su dva pravna lica, vode zajedno, samo spot ima dve verzije, u  jednoj se Zevs vraća sa kesama na kojima piše Aldi Sever, a u drugoj sa kesama na kojima piše Aldi Jug.

Aldi, dakle, negira opominjuće rezultate, ali Frankurter algemajne cajtung navodi da je tokom prve polovine ove godine prihod oba Aldija porastao za 1,8 odsto, ali ceo sektor je porastao za 2,9 odsto, a klasični supermarketi čak za 5,1 odsto. I udeo na tržištu je počeo da se smanjuje – sa 42,8 odsto na 42,3 odsto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com