Geneks kula : Kupac ili Maja Gojković ili Aleksandar Kajmaković

Ukoliko Republika Srbija u skladu sa članom 103 Zakona o kulturnom nasleđu ne iskoristi pravo preče kupovine, vlasnik Geneks kula mogao bi da postane Aleksandar Kajmaković.

Firma Eureka bar doo iz Novog Beograda, u 100 % vlasništvu Kajmakovića, dala je najbolju ponudu na aukciji za prodaju imovine Generaleksporta, DP za medjunarodnu i unutrašnju trgovinu, hotelijerstvo, ugostoteljstvo i vazdušni saobraćaj u stečaju.

Ta je firma za Geneks kule ponudila 2,4 milijarde dinara.

Aleksandar Kajmaković, rodjeni Sarajlija (1974), poznat je iz ugostiteljskog biznisa i hronika.

Firma Eureka bar osnovana je 2011.godine.

Do 2013.godine Kajmaković je bio direktor u UP Stari grad AD Beograd, kada ga je najveći akcionar u toj firmi,City port krajnjeg vlasnika Predraga Rankovića Peconija, povukao sa te funkcije.

Prema podacima iz Centralnog registra, Kajmakovićeva firma Eureka bar sada je 100% vlasnik UP Stari grad, kome pripadaju restorani Kasina, Dva bela goluba, Boutique, Tašmajdan, Tri šešira, Slobodna zona.

Firmi Eureka bar decembra 2020.godine je pripojena firma City port doo Beograd (Zemun), juna 2021.godine pripojena joj je firma Beorest doo Beograd (Stari grad), decembra 2021.firma Rex Cartorama doo Beograd (Stari grad).

Kajmaković je u medijima pominjan i kad mu je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika 2016.godine u zakup dala čuveni zemunski restoran Venecija, kao imovinu UP Central u stečaju.

Kad je decembra 2017.godine restoran Venecija prodat iz trećeg pokušaja, kupac je bio Švajcarac Peter Ciger.

Sredinom 2019.godine Venecija je postala kineski restoran Lotus. Ali, Zemunci tu promenu nisu prihvatili. Pa su se Kinezi povukli…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com