Glas iz naroda se raspao, Šapić priznaje samo Nestorovića

Na raspad koji se u utorak i sredu dogodio u Pokretu MI – glas iz naroda“, predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da u tom Pokretu poznaje samo dr Branimira Nestorovića i da je Nestorović jedini iz „MI – glas iz naroda“ sa kojim će pregovarati o formiranju nove gradske vlasti.

„Mislim da u okviru njihove grupe on ima najveći legitimitet i on će za nas ostati neko s kim ćemo razgovarati do kraja, ove druge ljude ja ne znam“, rekao je Šapić za TV Insajder.

Šapić je ocenio da je Nestorović najlegitimniji jer je zahvaljujući njemu taj Pokret osvojio političke glasove.

Do juče je, kazao je Šapić, uslov bio da u vladajuću većinu udje ceo pokret „MI -glas iz naroda“, ali „to je bilo juče“, rekao je Šapić.

O razlažu u Pokretu najpre je saopštenje objavio njegov član Dragan Stanojević.

„U toku preobražaja Pokreta Mi-Glas iz naroda došlo je do izvesnih nesporazuma unutar rukovodstva, grupi od sedam osnivača, i dr Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić su juče, 20.februara 2024.godine, demonstration napustili Pokret MI – Glas iz naroda.

U senci nesporazuma i insinuacija protiv nekih od osnivača, dr Branimir Nestorović je onda ultimativno tražio da on bude predsednik te stranke iako je bilo dogovoreno da se ostane pri izvornom principu kolektivnog rukovodstva, koje čini sedam osnivača.

Na glasanju taj ultimatum dr Nestorovića nije dobio podršku većine osnivača i on je potom demonstrativno napustio Pokret, a za njim i Aleksandar Pavić.

Pokret, medjutim, nastavlja sa planiranim radom i preobražajem u političku stranku. Njime će rukovoditi Veće pokreta koje čini 5 osnivača :Siniša Ljepojević, prof dr Mitar Kovač, prof.dr Jovan Janjić, Branko Pavlović i Dragan Stanojević“.

Kontrasaopštenje su na mreži X(bivši Twitter)objavili Nestorović i Pavić. Oni su potvrdili da su napustili, ali ne Pokret nego sastanak Pokreta i istakli su da su time prethodila “ neprijatna i neprihvatljivo dešavanja „.

U saopštenju se, kao takvo neprijatno dešavanje“navodi da je član Dragan Stanojević imao upitne zahteve prema knjigovodstvenoj firmi Pokreta i da je tim povodom pretio Aleksandru Paviću fizičkim nasiljem, pa je Pavić, sa kojim se složio i Nestorović, zaključio da sa Stanojevićem više ne može da sarađuje.

Nestorović je, navodi se dalje, „zatim izneo stav da nova stranka pod nazivom POKRET MI – GLAS IZ NARODA treba da ima predsedničko ustrojstvo, jer se dosadašnji način odlučivanja pokazao nedovoljno delotvoran, a on lično je poneo nesrazmeran teret kao nosilac liste i njeno najpreoznatljivije lice i stoga smatra da treba da ima i predsednička ovlašćenja.

U tom stavu ga je podržao i Aleksandar Pavić zajedno sa Sinišom Ljepojevićem. Medjutim, ostala četiri osnivača su glasala protiv stava dr Nestorovića, što je, uz neadekvatnu reakciju ostalih osnivača na neuspelu provokaciju Stanojevića, dovelo do odluke dr Nestorovića i Pavića da napuste sastanak, ali ne i Pokret, kao što se navodi u saopštenju onih koji očigledno pokušavaju da ga prisvoje.

Naime, Pokret tek treba da se registruje po Zakonu o političkim strankama, tako da on formalno trenutno ne postoji“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com