Goran Rodić: Ovo je nameštaljka za Behtel!

Komisija naše Vlade, ne Amerikanci, Nemci, Svetska banka, napisala je kriterijume za učešće na tenderu za gradnju Moravskog koridora koje u startu nijedna domaća firma ili konzorcijum ne može da ispuni, rekao je za Ekonomske Vesti Goran Rodić iz Gradjevinsko industrijske komore Srbije.

„Ovo je nameštaljka za Behtel. U startu se eliminiše svaka i pomisao na neku domaću firmu. Ovo izaziva sumnju u postojanje debelih dilova i nečijih ličnih interesa”, zaključio je Rodić.

„Zahvalite im se i neka rade što su dosad radili”, poručio je Rodić i dodao da ni oni prethodni nisu bili ništa bolji, “od 2000. godine se sistematski uništava gradjevinska industrija“.

„Dakle, tu nema ni pomisli da neka domaća firma ili konzorcijum može da konkuriše. I to je još jedan od razloga što se mi kao esnaf plašimo za budućnost ne gradjevine i operative, nje više nema, nego kompletne industrije koja je prati. I pitamo se ko će jednog dana da servisira tolike dugove, kad nema proizvodnje”, pita se Rodić.

Naravno, dodaje on, „zvaće oni nas kao kooperante da radimo, ko se javi, za neke bedne pare, a iza toga će da stoji nekvalitet, jurnjava…“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com