Grad gradjanima: Pazi glavu, pada led sa Narodne skupštine

Trg Slavija i Ulica kralja Milana (ili kako se već zove) medju najprometnijim su delovima Beograda, pa malo ima Beogradjana koji se za nedavnih snežno-ledenih dana nisu zapitali šta znači traka protegnuta oko zgrade Narodne banke Srbije koja prvo, upućuje pešake da umesto trotoarom hodaju kolovozom, a drugo, upozorava “Pažnja – sneg i led padaju s objekta”?

Sem što izgleda sasvim neprilično za tako visoku instituciju, sirote gradjane traka i napis upućuju da izaberu: vole li više da nastradaju od ledenica sa krova NBS ili pod točkovima automobila. Može se samo pretpostaviti da i u jednom i u drugom slučaju – i ako se, uprkos upozorenju, odluče za kretanje trotoarom i ako se, sledeći upozorenje, odluče za nepropisno kretanje kolovozom, gradjani biti u prekršaju?!

Slično upozorenje svojim beogradskim biračima okačila je na svojoj zgradi u Ulici kralja Milana i Narodna skupština Srbije. Na stubu pred Skupštinom takodje je okačeno papirče na kome piše “Pazi pada led”.

Narodna skupština koja propisuje sve i svašta, gradjanima nije napisala a kako da paze?! I šta će se desiti ako ona upozorava, oni ne paze, a led im sa njenog krova padne na glavu i razbije je? Pošto se ni u snu ne može pretpostaviti da Narodna skupština upućuje gradjane da opasnost od leda izbegnu krećući se umesto opasnim trotoarom podjednako opasnim kolovozom prometne Ulice kralja Milana, pravo je pitanje šta im u stvari savetuje ovim papirčetom.

Ekonomske Vesti će konsultovati pravnike i Komunalnu policiju, ali, nije vrag, da zakon, u slučaju da se ispod upozoravajućih papirića Narodne banke Srbije i Narodne skupštine Srbije desi nesreća, štiti lenštine iz dve najviše narodne institucije koji, umesto da sneg i led sa svojih krovova redovno čiste, sa sebe lako i jednostavno skidaju svaku odgovornost.

Ne treba ni da podsećamo da su primerom Narodne banke Srbije i Narodne skupštine krenuli i vlasnici stambenih zgrada. Tako da se Beogradom možete kretati uz smrtnu opasnost i samo na sopstvenu odgovornost. A meteorolozi najavljuju da će vreme snega i leda opet, za desetak dana!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com