#Izbori2017: Flautista, doktor hemije, pravnici i student

Medju kandidatima na predsedničkim izborima u Srbiji, koji će biti održani 2. aprila, samo je jedan student – Luka Maksimović.

Kandidat ispred Grupe gradjana „Ljubiša Preletačević Beli – Samo jako“ je student Fakulteta za medije i komunikacije u Beogradu.

Najobrazovaniji medju kandidatima je, a neretko ističu iz njegove Demokratske stranke Srbije i medju svim političarima u Srbiji, prof. dr Aleksandar Popović koji je doktor hemijskih nauka. Jedinstvenim medju kandidatima, ali i generalno, ga čini to što se obrazovao u Rusiji i Sjedinjenim Američkim Državama – srednju školu je završio u Moskvi, a na Floridi je magistrirao. Doktorat je ipak stekao „u sredini“ – u Beogradu.

Doktor nauka je i Vojislav Šešelj, kandidat Srpske radikalne stranke. Šešelj je doktorirao na Pravnom fakultetu u Sarajevu i „bije ga glas“ da je postao najmladji doktor nauka u tadašnjoj SFRJ s obzirom da je doktorirao u 26. godini života.

Bogatim obrazovanjem se može pohvaliti i Vuk Jeremić. Kandidat Grupe gradjana „Moramo bolje“ je magistar javne administracije i medjunarodnog razvoja. Pre nego što je magistrirao i to na prestižnom Univerzitetu Harvard, Jeremić je diplomorao na ništa manje poznatom Kembridžu i to teorijsku fiziku. U obrazovanju Vuka Jeremića interesantno je i to da je skoro sigurno jedini kandidat kojem je profesor bi bivši predsednik Srbije – psihologiju u Prvoj beogradskoj gimnaziji mu je predavao Boris Tadić.

Boško Obradović, kandidat Srpskog pokreta Dveri, je profesor srpskog jezika. Na zvaničnom sajtu Dveri navedeno je da je Obradović studirao srbistiku na Filološkom fakultetu u Beogradu, gde je i diplomirao.

Nenad Čanak, kandidat i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine, jedini je ekonomista medju predsedničkim kandidatima. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Subotici. A kako nam je već poznato da naši političari-ekonomisti vole i muziku, tako i ne čudi podatak da je Čanak završio Srednju muzičku školu, a nakon diplomiranja je čal bio i profesionalni flautista.

Iako biste to verovatno pomislili, Saša Radulović, kandidat Grupe gradjana Dosta je bilo, nije ekonomista. On je inženjer elektrotehnike, kao i Miroslav Parović, kandidat Narodnog slobodarskog pokreta. Ipak, Radulović i Parović nisu delili klupu, ne samo zbog razlike u godinama već i zbog toga što je Radulović diplomirao u Sarajevu, a Parović u Novom Sadu.

Milan Stamatović, kandidat Grupe gradjana „Za zdravu Srbiju – Milan Stamatović“, jedini je poljoptivrednik medju kandidatima. On nosi zvanje tehnologa-tehničara.

I za kraj – pravnici:

Aleksandar Vučić, aktuelni premijer i kandidat ispred koalicije predvodjene Srpskom naprednom strankom, diplomirao je 1994. godine na Pravnom fakultetu u Beogradu. Vučić je Pravni fakultet, kako je istaknuto u njegovoj biografiji, završio u roku s najvišim ocenama uz akademske pohvale.

Saša Janković, kandidat Grupe gradjana „Za Srbiju bez straha“, takodje je diplomirani pravnik. Janković je diplomirao 1996. godine, takodje u Beogradu. U njegovoj biografiji napomenuto je i da je 2005. godine na Fakultetu političkih nauka završio specijalističke studije bezbednosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com