Kako će Rusija odgovoriti na nove američke sankcije

Mediji bliski Kremlju ocenjuju da će se odgovor Rusije na nove američke sankcije, koje je posle Predstavničkog doma prošle noći usvojio i američki Senat, svesti na recipročno proterivanje američkih diplomata i oduzimanje američke diplomatske dače u Serebrjanom boru.

U decembru prošle godine tadašnji američki predsednik Barak Obama proterao je 35 ruskih diplomata i uskratio ruskim diplomatama pristup vilama za odmor kod Njujorka i Vašingtona. I posle rusko-američkih pregovora o tome, Vašington je odbio da vile učini dostupnim ruskim diplomatama tvrdeći da su one „leglo zlonamernih akcija protiv SAD u SAD“.

Mediji bliski Kremlju podsećaju da je Moskva mišljenja da su nove američke sankcije Rusiji deo unutarpolitičke borbe u SAD te procenjuju da Moskvi nije u interesu da otežava položaj američkog predsednika Donalda Trampa. Sem toga, na raspolaganju Moskva nema mnogo opcija: mogla bi da zabrani izvoz obogaćenog uranijuma za potrebe američkih nuklearnih elektrana ili titanijuma za potrebe Boinga, ali ruskim isporučiocima tih materijala to bi štetilo više nego drugoj strani.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com