Kako je propao banjalučki električni automobil

Električni automobili napravljeni u Republici Srpskoj definitivno neće osvojiti svet. Od banjalučkog čuda ostale su samo tužbe.

banjalučki električni automobil

Kako prenosi portal Nezavisnih novina, Javno preduzeće Nikola Tesla iz Banjaluke našlo se na udari kompanija koje je trebalo da prave komponente za pre tri godine na sva usta najavljeni električni automobil. Vrednost tužbi tih kompanija, Elas Metalexpert-a i Jaksche-a, protiv JP Nikola Tesla za sada izosi nešto manje od milion konvertibilnih maraka.

„Sve što vas interesuje o tužbama raspitajte se u Vladi Srpske“, kratko je za Nezavisne novine poručila Persa Klimenta, direktorka JP Nikola Tesla i dodala da se ona bavi „samo tekstilom“.

U projektu izrade delova za banjalučki električni automobil bilo je uključeno 5 firmi, pod organizacijom JP Nikola Tesla. Funkcioneri Republike Srpske tada su obećali proizvodnju 14.000 automobila i čak su naveli da je zahvaljujući ovom projektu, pokrenutom iz Nemačke, Republika Srpska postala „centar investiranja na Balkanu“. Ipak, početkom godine obznanjeno je da od banjalučkog električnog četvorotočkaša ipak nema ništa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com