Kinezi klonirali čuvenu „bubu“, šta će reći Nemci

Vest je obišla svet: nepune dve godine pošto je poslednja „nova buba“ , iz fabrike u mestu Puebla (Meksiko) uz sve počasti odvezena u muzej, kineska kompanija Great Wall – Ora na Sajmu automobila u Šangaju je predstavila svoj Ora Punk Cat.

Pored značajne modernizacije spolja i iznutra, poznavaoci automobilskog tržišta i njegove istorije, nisu mogli da ne uoče sličnost s čuvenom Folksvagenovom „bubom“, automobilskim hitom 20. veka.

Spolja, izvestili su specijalizovani portali iz Šangaja, kineska Punk Cat se od „bube“ razlikuje jer ima zadnja vrata, a unutra Hightech-Cockpit i vozi na električni pogon.

Kad će u prodaju i po kojoj ceni nije objavljeno.

Ali su novinari požurili da zatraže komentar od Folksvagena i nemačka kompanija je, kako prenosi insideevs.com, medijima uputila sledeći odgovor:

„Kao uvek, mi proveravamo svako kršenje prava na korišćenje modela ili dizajna Folksvagena AG i zadržavamo pravo na preduzimanje zakonskih akcija“.

U Nemačkoj se čuvena „buba“ ne proizvodi od 2003. godine, a u Folksvagenovoj fabrici u Meksiku proizvodnja „nove bube“ započeta 1997. godine konačno je obustavljena 2019.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com