Ko je vratio Dejtonski sporazum u završni dokument NATO-a

Da postoji neslaganje medju članicama NATO-a oko Dejtonskog sporazuma saznali smo zato što postoji kontinuirani javni sukob izmedju hrvatskog predsednika i hrvatskog premijera oko primata u svim pitanjima.

Tvrdnju hrvatskog predsednika Zorana Milanović da je on za pola minute razgovora s generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom spasio stvar i vratio problem Hrvata u Bosni i Hercegovini u završni dokument današnjeg kratkog NATO samita.

Zasluge je hrvatskom predsedniku odrekao hrvatski ministar inostranih poslova Gordan Grlić Radman.

On je hrvatskim novinarima rekao da je još u maju osnovao koordinaciono telo u kome su bili predstavnici ministarstva spoljnih poslova, odbrane i finansija, ali i predstavnici kabineta predsednika vlade i kabineta predsednika države, da je to telo delovalo jedinstveno i 11. juna uspelo da u izjavu NATO-a unese formulaciju o potrebi izmene izbornog zakona u BiH, a 13. juna ujutro je u izjavu NATO-a unet i Dejtonski sporazum „predanim radom, tihim radom, mudrim radom“.

Dakle, pre onih pola minuta razjašnjenja izmedju Stoltenberga i Milanovića.

Inače, Goran Grlić Radman nije učestvovao na današnjem samitu NATO-a da li „zbog primitivnih izjava Milanovića“ ili „restriktivnih epidemioloških uslova“ učešća, raspravljaće se narednih dana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com