Koji su ukrajinski oligarsi pobedili na jučerašnjim izborima?

Centralna izborna komisija u Ukrajini još nije zvanično objavila koja dva kandidata idu u drugi krug predsedničkih izbora, a drugo poluvreme predizbornog obračuna je počelo.

Aktuelni ukrajinski predsednik Petro Porošenko se u nedelju uveče obratio pristalicama i o svom najverovatnijem protivniku u drugom krugu, komičaru Vladimiru Zelenskom rekao:

„Sudba me je u drugom krugu, ne bojim se to da kažem, spojila s marionetom Igora Kolomojskog“.

Vladimir Zelenski je ekspresno odgovorio:

„Tek što smo videli konferenciju za štampu našeg garanta. On je još jednom rekao da sam ja marioneta Igora Kolomojskog, a tim povodom ja imam samo jedno pitanje: jeste li vi marioneta (Olega) Svinarčuka ili je Svinarčuk vaša marioneta? Ako je moguće prenesite (pitanje) našem garantu“, prenosi ruski list Vedomisti citat iz ukrajinskog lista Novo vreme.

Svinarčuk je biznis partner Petra Porošenka, inače je počasni konzul Republike Sejšelska ostrva u Ukrajini, a nazivaju ga i „ofšorni pomoćnik“ pošto je na čelu mreže kancelarija koji se bave otvaranjem of šor firmi.

Vladimiru Zelenskom se prigovara da je kandidat Igora Kolomojskog jer je na čelu studija „Kvartal 95“ koji od 2012. godine saradjuje s televizijom „1+1“ u vlasništvu Igora Kolomojskog, koji je po najnovijem rejtingu magazina Forbes, sa bogatstvom od 1,1 milijarde dolara, šesti po bogatstvu Ukrajinac.

Drži se za pravilo da se na izborima u Ukrajini samo smenjuju pojedine grupe oligarha.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com