Kupcima Čutovićevih stanova beznačajno obeštećenje

Kupci stanova u Ulici Vojvode Stepe broj 331 u Beogradu, takozvanih Čutovićevih stanova, ne mogu se nadati obeštećenju iz stečajne mase nastale pošto je firma MB Konsalting prodata kao pravno lice.

„Stečajni upravnik u ovom trenutku ne može sa sigurnošću da se izjasni o visini stečajne mase, koja će biti opredeljena poveriocima III isplatnog reda imajući u vidu brojne parnice, koje se vode protiv stečajnog dužnika za utvrdjivanje potraživanja, ali će procenat namirenja stečajnih poverilaca u III isplatnom redu biti beznačajan, odnosno veoma nizak“.

„Najveći deo imovine stečajnog dužnika (MB Konsalting) bio je pod razlučnim pravom i, nakon prodaje stečajnog dužnika kao pravnog lica, delimično su namirena dva razlučna poverioca“.

Tako je odgovorila Agencija za licenciranje stečajnih upravnika na pitanje Ekonomskih Vesti: Na koliki procenat obeštećenja mogu očekivati kupci Čutovićevih stanova u Ulici Vojvode Stepe broj 331, pošto su sva imovina stečajnog dužnika i stečajni dužnik kao pravno lice prodati?

Kupci stanova u Vojvode Stepe 331 spadaju u poverioce trećeg isplatnog reda.

Ali u tom odgovoru se navodi i sledeće: „Kupci stanova su podneli zahteve za izlučenje i prijave potraživanja, te je u dogovoru sa stečajnim sudijom, stečajni upravnik priznavao potraživanja pod raskidnim uslovom, kako kupci ne bi bili oštećeni, ili je stečajni upravnik prihvatio izlučne zahteve u slučajevima gde su zahtevi bili opravdani”.

Firma MB Konsalting, prodavac stanova u Ulici Vojvode Stepe 331, prodata je nedavno iz stečaja kao pravno lice za 32,3 miliona dinara Gordanu Pavloviću.

U trenutku sloma poslovanja firmi Milisava Čutovića objavljeno je da je oštećeno više od 300 fizičkih i pravnih lica, koja su od tih firmi kupila stanove. Tvrdilo se da je jedan stan prodavan i po šest puta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com