Ljajić za Novosti: Tužilac da reaguje na Šešeljeve optužbe

Potpredsednik i ministar u Vladi Srbije za trgovinu, turizam i telekomunikacije Rasim Ljajić rekao je za Večernje novosti da će se u ponedeljak dopisom obratiti tužilaštvu sa zahtevom da se pokrenu procesne radnje i utvrdi da li su tačne optužbe koje na njegov račun iznosi lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.

Ukoliko ne bude istrage, Ljajić je najavio mogućnost da iz vlade, koju bi njegova stranka nastavila da podržava, on izadje i pre izbora.

„Bilo bi neprirodno da sve ostane po sistemu: Šešelj je lud, on ionako o svakome svašta piše i štampa knjige. U pravnoj državi, ili bih ja morao da idem u zatvor zbog onoga za šta me Šešelj optužuje ili bi on morao da ide zbog optužbi koje iznosi. Treće ne postoji“, rekao je Ljajić za Večernje novosti.

Više puta u Narodnoj skupštini iznete optužbe na Ljajićev račun Šešelj je sada sabrao u knjigu i objavio je pod naslovom „Novopazarski kralj heroina Rasim Ljajić“.

Ljajić je Šešeljeve navode nazvao „suludim“. Na Šešeljeve zahteve za sprovodjenje istrage, već je odgovorio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović: Ministarstvo unutrašnjih poslova nema saznanja o tome da su Šešeljevi navodi tačni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com