Makedonija ostala bez svog „šeika“ iz Indije

Kontroverzni indijski milijarder Subrata Roj definitivno neće napraviti ekonomsko čudo u Makedoniji, gde je najavio i započeo nekoliko poslova, a kamoli u Srbiji, gde su ga najavili mnogi domaći mediji krajem prošle godine.

Naime, kompaniji ovog indijskog milijardera Ministarstvo poljoprivrede Makedonije aktiviralo je bankarsku garanciju zbog neispunjavanja obaveza prilikom kupovine Poljoprivrednog kombinata Džumajlija. Iz tog ministarstva su potvrdili i da će sledeći korak u ovom slučaju biti raskidanje kupoprodajnog ugovora.

Pored kupovine Džumajlije, Roj Subrata je u Makedoniji želeo da napravi mali Las Vegas ili balkanski Dubai, kako su ga neki tamošnji mediji nazivali. Sada je i više nego jasno da će svi ti poslovi ostati samo dobra marketinška priča na papiru, medijskom, ali da ih u stvarnosti neće biti.

Subrata Roj je početkom ove godine uhapšen u Indiji zbog malverzacija u njegovoj kompaniji „Sahara Group“, a nadležna instuticija je donela odluku po kojoj Roj malim investitorima duguje skoro 4 milijarde dolara. On je u svedočenju pred sudom tvrdio da je osiromašio i da sada poseduje manje od milion dolara.

Indijski mediji spekulišu da Subrata Roj pokušava da proda neke od svojih hotela, a vlasnik je prestižne Plaze u Njujorku, kao i Grosvenor House-a u Londonu, u pokušaju da sakupi 4 milijarde dolara, koliko se od njega potražuje.

Nije zgoreg pomenuti da je Subrata Roj pre samo dve godine proglašen za jednog od 10 najmoćnijih ljudi u Indiji, a pre 10 godina njegova poslovna imperija je bila druga na listi najvećih poslodavaca u Indiji, odmah iza neprikosnovene Železnice.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com