MUP se ponovio, stiglo 710 novih automobila

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije predstavilo je novih 710 vozila koja će, kako je istakao ministar Nebojša Stefanović, biti namenjena policiji opšte nadležnosti i saobraćajnoj policiji širom Srbije.

Deo prispelih vozila, a očekuje ih se još najmanje 300 do kraja godine, postavljena su ispred SIV-a, gde se i nalazi sedište MUP-a.

Stefanović je dodao da će u narednom periodu policija dobiti i nove marice, patrolne motocikle, vatrogasna i terenska vozila.

„Početkom 2019. godine stižu nam i tri nova helikoptera koja smo nabavili uz pomoć Vlade i to nakon 40 godina od poslednje nabavke“, rekao je Stefanović.

Na ovaj način Škoda je postala novo službeno vozilo policije u Srbiji, a nakon Pežoa i nekada, činilo se nezamenjive, Zastave 101. MUP je još prošle godine započeo nabavku Škodi – krajem decembra su Uprava kriminalističke policije i Policijska uprava Beograd dobili 50 novih automobila te marke.

Cena nabavke novih vozila nije saopštena, ali je najavljena prodaja rashodovanih vozila, izmedju 700 i 1.000, a novcem od njihove prodaje će biti kupljeno još novih vozila.

One thought on “MUP se ponovio, stiglo 710 novih automobila

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com