Nebojša Šaranović poseduje 16,68% akcija Kraša

Kompanija Kappa Star Limited, sa sedištem u Nikoziji (Kipar), obavestila je kompaniju KRAŠ da je stekla preko 15% njenih akcija, a kompanija KRAŠ je, u skladu sa zakonom, to obaveštenje prosledila Zagrebačkoj berzi.

Kompanija Kappa Star Limited sada poseduje 16,68%, akcija Kraša s pravom glasa, objavljeno je u dnevnim izveštajima Zagrebačke berze o vlasnicima u njena tržišta uključenih kompanija.

U dopisu, koji je kompanija Kappa Star Limited uputila Krašu, navodi se da su odgovorne osobe u kompaniji sa Kipra Marina Zimogladović (direktor) i Nebojša Šaranović (direktor).

Više od 50% akcija Kraša poseduju Mesna industrija braća Pivac, mali akcionari okupljeni u firmi KRAŠ – Esop i sama kompanija KRAŠ.

S obzirom da je Mesna industrija braća Pivac  iz dalmatinskog mesta Vrgorac stekla preko 25% akcija Kraša (tačno 30,73%), ona je u obavezi da objavi ponudu za preuzimanje ostalih akcija i da ih, kako sada stvari stoje, skupo plati. Ukoliko dva brata Pivac ne budu bili u stanju ili ne budu spremni da tu cenu prate, sledi sledeći mogući scenario.

Naime, ostaje da se vidi da li će Kappa Star Limited ići istim putem do 25% akcija i obaveze da  objavi ponudu za preuzimanje.

Ključnu ulogu će odigrati mali akcionari okupljeni u firmi KRAŠ – Esop sa svojih 18,45% akcija s pravom glasa.Zagrebačka berza je objavila informaciju Kraša da se stav Esop-a još ne zna ,a da je skupština društva zakazana za ponedeljak 30.septembra.

Uvidom u podatke Zagrebačke berze može se videti da se akcije iz tog portfelja tokom poslednje tri nedelje nisu prodavale. Sudeći prema navodima hrvatskih medija, u društvu ESOP bespogovorno se sluša reč Marice Vidaković za koju je saznao ceo region tokom pregovora dobavljača u toku krize oko Agrokora. Vidakovićeva je bivša radnica Kraša i aktuelna sindikalna funkcionerka, koja je postala prokurista te firme i jedina osoba koja ima pravo da je samostalno zastupa.

Index.hr je optužio Maricu Vidaković da je bila u posedu insajderske informacije o nameri braće Pivac da objave ponudu za preuzimanje preostalih akcija Kraša kad je 28. avgusta ove godine kupila 900 akcija te kompanije po ceni od 390 kuna za akciju. Vidakovićeva je tu optužbu, naravno, demantovala.

Vidakovićeva poseduje 0,53% akcija Kraša.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com