Omladina CDU traži ostavku Merkelove

Omladina CDU iz Dizeldorfa zatražila je od šefice CDU i tehničke kancelarke Angele Merkel da podnese ostavku kako bi bila sprečena propast stranke, piše nemački list Bild.

Svoj stav omladina Dizeldorfa je objavila na Fejsbuku, a centrala Omladine CDU o ovom zahtevu se još nije izjasnila. Mada je njen šef  otvoreno za svog idola označio Sebastijana Kurca i njegovu čvršću migracionu politiku.

Omladina CDU iz Dizeldorfa okrivljuje Merkelovu za najgori izborni rezultat Unije od 1949. godine.

Ona se takodje okrivljuje za propast pregovora Jamajka koalicije. Omladina CDU iz Dizeldorfa tvrdi da je Merkelova za vreme pregovora naginjala stavovima Zelenih o ključnim pitanjima umesto da Uniju vrati „centru i gradjanskih opciji“.

U nemačkoj javnosti i medijima jača pritisak na Socijaldemokratsku partiju Nemačke da višim državnim interesima da prednost pred partijskim. Magazin Cajt čak podseća na vreme Vajmarske republike i ponovljene izbore čiji su rezultati dobili značajno mesto u nemačkoj istoriji.

Očekuje se da socijaldemokrate promene svoj odbijajući stav. Indikativno je da oni odbacuju veliku koaliciju a „naročito sa Merkelovom“.

Zasad je teško predvideti, ali, da li je ovo početak političkog kraja kancelarke, zvane Mutti, na kojoj je nekad Nemačkoj zavidelo pola Evrope.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com