Plenković dokazao da ima većinu

Vlada hrvatskog premijera Andreja Plenkovića rekonstruisana je glasovima 78 poslanika što je većina za dva gasa veća od minimalno potrebne.

Vlada je dobila sedam novih ministara mdju kojima su i dva minista iz Hrvatske narodne stanke-liberalne demokrate.Z a 27 godina svog postojanja HNS je prvi put u koaliciji sa Hrvatskom demokratskom zajednicom što je izazvalo nevidjene reakcije u Hrvatskom saboru i buru negodovanja na društvenim mrežama.

HNS je u Saboru imala 9 poslaničkih mesta koje je dobila iz kvote Narodne koalicije na čijem čelu je SDP i koja je u opoziciji. Četiri poslanika HNS-a odbila su da se povinuju odluci Glavnog odbora da stranka udje u Plenkovićevu vladu.

HNS je dobila mesto potpredsednika Vlade, a novi potpredsednik je Predrag Štroar koji će biti i ministar gradjevine. Najubedjlivije opravdanje za svoje verolomstvo HNS je našla u činjenici da joj je pripalo da odredi ministra obrazovanja i na to mesto je izabrana Blaženka Divjak, profesora Fakulteta organizacionih nauka iz Varaždina. Ona je obrazovanju obećala depolitizaciju i modernizaciju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com