Plenkovićeva fotelja se drma, Bernardić spasio SDP

Izgledalo je da je Socijaldemokratska partija Hrvatske (SDP) u rasulu pred propašću, a spasio je, paradoksalno, njen bledunjavi predsednik Davor Bernardić odlukom da stranka podrži kandidaturu Zorana Milankovića, svog bivšeg predsednika, za budućeg predsednika Hrvatske.

Bernardić upravo drži pobednički govor pred članovima SDP-a, jedan od boljih govora koji su mu se omakli.

Današnji dan, jedan od najlepših u njegovom životu kako je rekao, možda je novi početak za Hrvatsku, ali je sigurno nova velika prilika za Socijaldemokratsku partiju Hrvatske da izadje iz ćorsokaka u kome se do danas nalazila.

Istovremeno, čuli su se prvi glasovi postavljanja pitanja stranačke odgovornosti za poraz Kolinde Grabar-Kitarović.

Miro Kovač, bivši ministar inostranih poslova, izjavio je da bi HDZ trebalo, posle današnjeg poraza, da podvuče crtu pod stranačku politiku.

Dakle, Davor Bernardić je neočekivano svoju poziciju u SDP-u utvrdio i tako što je zadovoljio preostale pristalice Milanovića u stranci, dok će Plenković morati da polaže računa pred ojačalom desnom strujom svoje stranke za svoju politiku centra.

Dakle, jedna Hrvatska  predizborna kampanja je okončana  i odmah se prelila u novu, predizbornu kampanju za parlamentarne izbore.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com