Poverenik: Nagodba o Agrokoru ima dvotrećinsku većinu

Privremeno veće (?) poverilaca Agrokora
dogovorilo je konačni tekst Nagodbe uz dva odvojena ugovora sa Sberbankom i dobavljačima, saopštio je poverenik Vlade Hrvatske za Agrokor Fabris Peruško.

On je dodao da će za Nagodbu glasati hedž fond Knigthead, Sberbanka i Zagrebačka banka te da je u Privremenom poverilačkom veću obezbedjena dvotrećinska većina.

On je rekao da su poverioci pristali na otpis 65% duga.

Nije prihvaćen zahtev Sberbanke da naknadno učestvuje u roll-up kreditu, ali joj je zato garantovan odredjeni povrat iz dobiti budućeg Agrokor holdinga. Sberbanka može udeo u Metkatoru od 18% da zameni za povećanje udela u Agrokor holdingu.

Dobavljači su takodje zadovoljni: njima će biti isplaćeno 11 miliona evra graničnog duga, a u toku narednih godina i još 80 miliona evra.

Marica Vidaković, više nego agilna predstavnica dobavljača, izjavila je za HRT da dobavljači mogu da budu sasvim zadovoljni jer ako se dogovoreno izvrši dobiće 80% svojih potraživanja od Agrokora.

Sporazum nije postignut sa tri hrvatske firme: Agram, Adris i Alco.

Danas popodne, poverenik Peruško objavio je da je načelni sporazum postignut sa firmom Agram. Predstavnik Adrisa je za HRT izjavio da će nastaviti da insistira na pravno zasnovanom jednakom tretmanu svih poverilaca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com