Putin prvi put još od novembra u Evropskoj uniji

Sedam meseci ruski predsednik Vladimir Putin nije posetio neku od država članica Evropske unije, što i ne čudi mnogo s obzirom na zategnute odnose na relaciji Brise – Moskva. Ta pauza biće prekinuta Putinovim dolaskom u Grčku, čiji premijer Aleksis Cipras se često okretao ka Rusiji u sopstvenom ekonomskom beznađu – ali bez nekih većih rezultata.

Vladimir Putin

Ruski predsednik se pre dolaska u Atinu oglasio u grčkim novinama. Za konzervativni Ekatimerini je napisao kolumnu u kojoj se dotakao i trenutnog „sankcionog“ odnosa Rusije i EU, naravno kroz prizmu saradnje Rusije i Grčke.

„Ovih dana, Grčka je važan partner Rusije u Evropi. Nažalost, pogoršanje odnosa između Rusije i Evropske unije stoji na putu daljem ojačavanju naše saradnje…“, između ostalog je napisao Putin.

Grčka, uz Mađarsku i povremenu Italiju, najveći je protivnik sankcija koje je EU uvela Rusiji, ali, primećuju ruski mediji, do sada nisu iskoristili pravo veta kada se o produžavanju tih sankcija glasalo.

Vladimir Putin je poslednji put u Evropskoj uniji bio 30. novembra kada je u Parizu prisustvovao UN konferenciji o globalnim klimatskim promenama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com