Razočaranje: Autoput Miloš Veliki još nije otvoren

Gradjani Srbije, koji su požurili da autoputem za sat vremena stignu od Čačka do Beograda, u nedelju uveče su ostali razočarani: Autoput „Miloš Veliki“ još nije otvoren za saobraćaj.

Ekipa Ekonomskih Vesti je oko 20.30 pokušala da se od Čačka uključi na taj autoput, ali to nije bilo moguće. Pa smo starim dobrim putem preko Topole plus parče niškog autoputa uz staru satnicu stigli u Beograd.

Prema informacijama Ekonomskih Vesti, mnogi gradjani su odložili povratak sa odmora, koji su provodili u Crnoj Gori ili na Zlatiboru, da bi u nedelju 18. avgusta medju prvima prošli novim autoputem, odnosno deonicom Koridora XI od Čačka do Obrenovca.

Mediji su izvestili da je autoput „Miloš Veliki“ svečano otvoren za saobraćaj. Doduše na sajtu Kurira se navodi da će otvorenom deonicom autoputa početi da se i putuje u toku noći izmedju nedelje i ponedeljka ili u ponedeljak ujutro. Na sajtu mondo.rs navodi se da se „prema rečima nadležnih očekuje da put bude pušten u pogon oko ponoći po završetku svečanosti njegovog otvaranja i uklanjanja prepreka, koje su zbog ceremonije postavljene“.

Na sajtu Auto-moto saveza Srbije plasiran je video „Stanje na putevima“, ali se u njemu autoput „Miloš Veliki“ ne pominje, kao ni vreme kad će gradjani moći da ga koriste.

Inače, autoput od Obrenovac – Ljig – Čačak „svečano je otvoren za saobraćaj“ uz prisustvo najviših funkcionera i pred očima cele Srbije prikovanim za TV ekrane.

Radi se o ukupno 103,06 kilometara autoputa na tkz Koridoru XI odnosno potezu Beograd – Južni Jadran.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com