Reket: Specijalna javna tužiteljka potvrdila autentičnost svog glasa

Italijanski list „La verita“objavio je drugi video i audio snimak u makedonskoj aferi “Reket“, a šefica Specijalnog javnog tužilaštva za slučajeve vezane za nezakonito prisluškivanje Katica Janev je potvrdila da je ženski glas na tom snimku njen.

Naime, izjavu povodom ovih snimaka na sajtu Specijalnog javnog tužilaštva objavile su i Katica Janev i javni tužilac Lile Stefanova, koja je zadužena za predmet „Imperija“ u kome je osumnjičen i makedonski biznismen Jordan Orce Kamčev.

Na snimku se čuje kako ženski glas Kamčevu kaže da će sve biti u redu.

Sudeći po izjavama dve javne tužiteljke, do razdora u Specijalnom javnom tužilaštvu već je došlo.

Janeva je napisala da je postojao opravdan razlog da ona komunicira s optuženim makedonskim biznismenom Jordanom Orce Kamčevim, a u cilju prikupljanja informacija u predmetu, pa je frapirana da se njeno ime dovodi u vezu s aferom „Reket“.

I Lile Stefanova, tužilac Specijalnog javnog tužilaštva, koja je bila zadužena za predmet „Imperija“, u kome je jedan od osumnjičenih Jordan Orce Kamčev takodje je na sajtu tužilaštva objavila svoju izjavu.

Ona je u toj izjavi teško optužila Katicu Janevu da je pogodovala osumnjičenima u predmetu „Imperija“ odredjujući im, protivno mišljenju predmetnog tužioca, kućni pritvor i dajući im privremeno pasoše, takodje protivno njenom stavu.

I na kraju, tvrdi Stefanova, Janeva je u aprilu tražila da se do sredine maja utvrdi šteta, koju bi osumnjičeni trebalo da plate državi, i da ne idu u zatvor. A da se predmet zatvori.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com