Posle Sakašvilija gospodja Sakašvili: Politika nije biznis

Ukrajinski bezbednosni organi su u petak uveče, dakle iz drugog pokušaja, uspeli da uhapse bivšeg predsednika Gruzije i bivšeg gubernatora Odese Mihaila Sakašvilija.

Dok se on nalazi u pritvoru na čelo protesta protiv vlasti ukrajinskog predsednika Petra Porošenka stala je Sakašvilijeva supruga Sandra Rulofs.

Ona je danas rekla da je glavni problem aktuelnog predsednika Ukrajine Petra Porošenka to što se on prema politici odnosu „kao prema biznisu“.

„Danas su oni prešli crvenu liniju. Ne treba hapsiti političke protivnike nego treba pokazati da i ti želiš da sprovodiš reforme, da i ti želiš da činiš da ljudima bude bolje“, rekla je Rulofs.

Supruga Mihaila Sakašvilija ima holandsko i gruzijsko državljanstvo i prošle godine je bila kandidat za poslanika na parlamentarnim izborima u Gruziji. Odrekla se poslaničkog mesta i vlast optužila za nameštanje izbora. Više osoba koje dobro poznaju bračni par Sakašvili ocenjuje da izmedju supružnika postoji potpuno jedinstvo političkih ciljeva, a neki tvrde da gospodja Rulofs u njihovom definisanju dominira. Napisala je autobiografsku knjigu „Priča o jednom idealisti”.

Koliko je poznato, Mihail Sakašvili trenutno je lice bez državljanstva. Državljanstvo rodne Gruzije izgubio je kad je primio ukrajinsko, a nedavno mu je svoje državljanstvo oduzela i Ukrajina. Gruzija traži njegovo izručenje i optužuje ga za korupciju i zloupotrebu službenog položaja. Sve to iako se smatra da je Sakašvili efikasno gotovo oslobodio Gruziju od korupcije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com