Sećate li se Olimpijskih igara u Atini 2004. godine?

Nekoliko dana pre početka Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru ima i više nego dovoljno razloga da se podsetimo tog takmičenja iz 2004. godine, kada je domaćin bila Atina.

U sličnim situacijama nalaze se Brazil i Grčka, barem kada je finansijsko stanje država u pitanju, a i isto pitanje se postavlja u vezi sa organizacijom najveće sportske smotre na svetu – „Šta nam je ovo trebalo?“.

Bez namere da se crno prognozira Brazilcima, koji će na organizaciju Olimpijskih igara potrošiti oko pet milijardi dolara (tri puta manje od Grka), portal Business Insider skreće pažnju na današnje stanje nekih od sportskih objekata izgrađenih za OI u Atini:

A kad smo već kod Atine 2004. godine, podsetimo se rezultata naših reprezentativaca na tim Olimpijskim igrama. Učestvovali smo kao Srbija i Crna Gora, sa ukupno 87 takmičara, a medalje su osvojili Jasna Šekarić i muška vaterpolo reprezentacija. U oba slučaja osvojene su srebrne medalje. To je bilo prvo, ujedno i poslednje, učešće naše države na Olimpijskim igrama pod imenom Srbija i Crna Gora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com