Sledeći samit G7 u Trampovom letovalištu?

Američki predsednik Donald Tramp branio je mogućnost organizovanja sledećeg samita G7 u njegovom letovalištu u Majamiju, uprkos optužbama da samo želi da ostvari profit i promoviše svoj brend.

„Ne radi se o meni. Radi se o tome da se nađe prava lokacija“, rekao je Tramp.

On je negirao optužbe da želi da ostvari profit, tvrdeći da je izgubio između tri i pet milijardi dolara zbog predsedničke funkcije.

„Propustio sam mnogo poslovnih prilika. Nekada sam dobijao mnogo novca za držanje govora. Sada, držim govore svakodnevno. Znate li koliko dobijam? Ništa. I to je dobro“, istakao je Tramp.

Američki predsednik je kazao da je letovalište „Trump National Doral Miami“ svega nekoliko minuta vožnje udaljeno od aerodroma i da ima mnogo prostora za strane lidere i njihovo osoblje.

„Imamo niz veličanstvenih građevina. Mi ih zovemo bungalovima. Svaki od njih ima između 50 i 70 veoma luksuznih soba i veličanstven pogled. Imamo neviđene konferencijske sale i neviđene restorane. To je tako prirodno“, rekao je Tramp i dodao da je njegovo letovalište samo jedno od 12 mogućih lokacija za održavanje samita.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com