Smešna strana sveta: Bosanski zatvor za sve

Pošto je pravosnažno u Hrvatskoj osudjen na 4,5 godina zatvora zbog izvlačenja para iz fudbalskog kluba Dinamo, fudbalski menadžer Zoran Mamić dva puta je bezbrižno napuštao Hrvatsku i vraćao se u nju, uz izjave da još ne zna gde će kaznu služiti ni da li će je uopšte služiti!

Tužilaštvo nije tražilo, pa Županijski sud u Osijeku nije osudjenom Mamiću, do početka izvršenja kazne, izrekao ni meru zabrane napuštanja mesta boravka ni meru oduzimanja pasoša.

Kad je treći put napustio Hrvatsku, Mamić je odlučio da će u Bosni i Hercegovini i da ostane.

Odatle je nadležnim hrvatskim organima uputio zahtev da kaznu, kao i njegov brat, služi u BiH i još dodao da kaznu u Hrvatskoj služiti neće.

Ako sud u Hrvatskoj odbije ovaj zahtev, 26. aprila bi Mamić mogao da bude proglašen za begunca, za njim raspisana poternica, a od BiH zahtevano da ga izruči.

Pošto je Mamić i BiH državljanin, odgovor na taj zahtev nije teško pretpostaviti.

Zakon o krivičnom postupku Hrvatske ima mana, ali zbog jednog se čoveka sigurno neće menjati, rekao je za HRT hrvatski ministar pravde Ivan Malenica.

Nedavno je u Rusiji jako poznati glumac Mihail Jefremov, pod dejstvom alkohola i nekih droga, džipom izazvao nesreću sa ljudskim žrtvama. Cela ruska javnost mesecima je bila na nogama: jedni su tražili da zakon bude strog i isti za sve, obožavaoci i kolege Jefremova za takav talenat su tražili slobodu. Jedan je umetnik s prezrenjem za prosečni svet rekao: u Rusiji zakon, hvala bogu, nikad nije bio isti za sve i ja se nadam da će tako i ostati. Niko ne zna da li se razočarao: Jefremov je smešten u zatvor na 7 godina i 6 meseci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com