Smešna strana sveta: Šumski čovek brani Crnu Goru

Državna televizija Rusije, prostorno najveće države na svetu, ne propušta priliku da se, iz poznatih razloga, podsmehne veličini nikog drugog do Crne Gore.

Tako je poslednjih nedelja uobičajeno da mediji u pojedinim zemljama prostorne razmere šumskih požara na Zapadnoj obali Amerike porede s veličinom pojedinih domaćih geografskih lokaliteta: pa Noje Ciriher Cajtung govori o površini ravnoj polovini Švajcarske, nemački mediji površinu zahvaćenu požarima mere površinom pokrajine Tiringen ili Baden Virtemberg.

Samo Rusija 1 ne može da nadje domaću veličinu za prikladnu meru, nego pukne usred glavnih vesti kako u Americi gore šume površine veće od Crne Gore.

Svojim histerično-konfuznim intervjuom za FACE TV, crnogorski predsednik Milo Djukanović je potvrdio ulogu šume u crnogorskoj političkoj istoriji i, preteći odlaskom u šumu, preporučio se za nove pošalice.

„Pa naravno, branićemo je (Crnu Goru) svim sredstvima, kao što sam rekao i iz šume, i nećemo se valjda kao što znate tu razlikovati u odnosu na generacije naših predaka. Pa kako mislite da se Crna Gora odbranila kroz prethodne vjekove, otkud Crnoj Gori deset vjekova državnosti? Tako što nije branjena u parlamentu, nego je branjena oružjem, branjena je u šumi. Prema tome, ako neko misli da može da nam oduzme naš krov nad glavom, radićemo ono što biste i vi radili kada bi neko došao da vam mimo vaše volje ruši krov nad glavom, to je logično“, sipao je predsednik Crne Gore kao iz rukava, ali nije objasnio ko je od ovih što su ga pobedili došao i od kuda da njemu uzme krov nad glavom.

Ali više od ugroženog krova nad glavom, zapamćena će biti njegova odbrana odlaskom u šumu!

Lider koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić, rodjen u Nikšiću kao i Djukanović, jedan je od uzročnika Djukanovićevog gneva i depresivne odluke da se, ako treba, povuče u šumu, ali se, izmedju ostalog, zapitao „koliko je sad to izvodljivo“.

„Meni su iznenađujuće izjave koje Crnu Goru vraćaju u neki period koji se nama pripisuje, a to je ta hajdučija ili bolje rečeno komitski pokret, pa sada vidite odakle je ta ideja komita, ako predsednik Djukanović kaže da će se i on pridružiti u nekim šumama. Ja ne znam koliko je to sad izvodljivo“, rekao je Krivokapić za RTS.

Profesor Krivokapić nije objasnio zašto bi Djukanovićevo povlačenje u šumu bilo neizvodljivo.

Crnogorske šume jesu poslednjih godina dosta stradale u požarima, kao i američke s početka teksta, recimo 2017. godine 212,16 km2, ali ih je dosta i ostalo. Za ne daj Bože: prema podacima za 2017. godinu od 13.814 km2 ukupne površine Crne Gore 6.340 km2 ili 45,89% su šume. Molim.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com