Šojgu smenjen, privedeni zamenik ministra i glavni kadrovik vojske

Iako je Sergej Šojgu sa moćnog mesta ministra odbrane premešten na takodje moćno mesto sekretara Nacionalnog saveta za bezbednost Rusije, neki su ruski komentatori požurili da saopšte da iza kadrovske promene u vrhu vojske stoji nešto važno, mada se još ne vidi šta.

Da je važno,govori i činjenica da će generala Šojgua usred rata, kome se ne vidi kraj,na mestu ministra odbrane zameniti civil, ekonomski stručnjak Andrej Belousov,ali i nastavak hapšenja u samom vrhu Ministarstva odbrane RF.

Da je trenutni rast i modernizacija vojno-industrijskog sektora kod najvećih država u svetu mačji kašalj prema onome što nam tek sledi, može se zaključiti iz današnjeg predstavljanja novog ministra odbrane Rusije pred poslanicima Saveta Federacije.

Na saslušanju pred poslanicima Saveta Federacije Andrej Belousov je ocenio da je Rusija,po obimu proizvodnje vojne tehnike i naoružanja danas najmoćnija u svetu, ali da je neophodno neprekidno usavršavanje tehničkih karakteristika te proizvodnje.Što je njegov zadatak.

A pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov je požurio da precizira da Sergej Šojgu neće rukovoditi takodje moćnom Federalnom službom za vojno tehničku saradnju nego će je samo nadgledati.Ta je Služba, ukazom ruskog predsednika Vladimira Putina neki dan izuzeta iz nadležnosti Ministarstva odbrane i direktno potčinjena ruskom predsedniku.

Istovremeno su u ruskom Ministarstvu odbrane nastavljena privodjenja.

Posle zamenika ministra odbrane Timura Ivanova ,koji je od 23.aprila u dvomesečnom pritvoru zbog optužbe da je primio mito u posebno velikom iznosu -milijardu rubalja, u ponedeljak je,kako je objavio TASS, priveden i general -pukovnik Jurij Kuznjecov(55) , načelnik Glavne kadrovske uprave Ministarstva odbrane, kome se takodje na teret stavlja krivično delo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com