Srušenim mostom u Djenovi upravljala firma porodice Beneton

Preduzeće Autostrade per L’Italia, koja je upravljala mostom kod Djenove koji je pao u utorak, firma je kćerka Atlantia grupe čiji je pojedinačno najveći (30,25%) akcionar porodica Beneton. Poznati kao proizvodjači u tekstilnoj industriji, Benetonovi su 1999. godine, kad niko drugi nije imao interesa, tvrdi Frankfurter algemajne cajting, učestvovali u privatizaciji državnog preduzeća Autostrade Italia i za 2,7 milijardi evra stekli 30-procentni udeo.

Veoma se isplatilo: i pošto je akcija kompanije pala posle nesreće u utorak, udeo Benetonovih sada vredi 6,2 milijarde evra.

Italijanska vlada na čelu s ministrom saobraćaja Danilom Tonelijem zbog nesreće koja je odnela najmanje 42 života, zahteva ostavke i kažnjavanje cele uprave „do poslednjeg“ privatne kompanije Autostrade per L’Italia i oduzimanje licence za upravljanje italijanskim putevima.

Jedan od ključnih argumenata je, kako tvrdi dopisnik FAZ-a iz Rima koji prilično otvoreno drži stranu kompaniji, to što je firma prošle godine znatno povećala i inače velike prihode i dobit, a istovremeno je smanjila „operativne investicije“.

Naime, Atlantia Grupa je prošle godine imala ukupni prihod od 6 milijardi evra, od čega je čak 4,2 milijarde ostvarila naplatom putarina, a 800 miliona upravljanjem s oba rimska aerodroma.

Operativna dobit Atlantia grupe iznosila je prošle godine 2,6 milijardi evra ili 43% od ukupnih prihoda. Neto dobit je iznosila 1,4 milijardi evra.

Kompanija je, medjutim, „operativne investicije“ u odnosu na 2016. godinu smanjila za 400 miliona evra na 1,05 milijardi. U septembru je nameravala da uloži 20 miliona evra u stabilizaciju mosta-ubice, tvrdi FAZ.

Uprava Atlantia grupe, medjutim, tvrdi da je ova argumentacija pogrešna i da treba gledati visinu kamate na investicije. Čak i FAZ, čiji dopisnik krivicu za nesreću ne baš diskretno i ne baš argumentovano prebacuje na Pokret 5 zvezdica, napominje da podaci o toj kamati nisu objavljeni, a priznaje i da naplata putarine nije sasvim transparentna.

Uzrok pada mosta još nije utvrdjen, ali se ne sumnja u odlučnost italijanske vlade da oduzme licencu kompaniji koja je mostom upravljala. Sad je pitanje, da li će im biti oduzeta samo licenca za upravljanje deonicom od 50 kilometara na Autoputu cveća ili licenca za upravljanje sa svih 3.000 kilometara autoputeva u Italiji.

Atlantia, u kojoj udele imaju i fondovi Blackrock i HSBC kao i veliki broj malih akcionara iz SAD i ostatka sveta van Italije, imala je veliku globalnu strategiju u planu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com