Stručnjak: Porošenka ruše ukrajinski oligarsi i evropske elite

Ukrajinskog predsednika Petra Porošenka ruse ukrajinski oligarsi i evropske elite, a ne Mihail Sakašvili, tvrdi Ruslan Bortnjik, direktor Instituta za političke analize i menadžment iz Kijeva.

On ocenjuje da Sakašvili „anti-Majdan“ akciju samo menadžeriše.

Mlaku i uzdržanu reakciju ukrajinske policije Bortnjik u izjavi  za rusku državnu televiziju tumači upravo činjenicom da iza akcije kojoj je na čelu Sakašvilu stoje evropske elite.

Cilj ukrajinskih vlasti je da sa sadašnjim stanjem i bez nasilja doguraju do hladnog vremena i zime, kada bi zbog vremena došlo do jenjavanja protesta, misli Bortnjik.

Bivsi gruzujski predsednik Mihail Sakašvilu je imao ukrajinsko državljanstvo koje mu je uručio pa nakon sukoba oduzeo upravo Porošenko. Ukrajinski je predsednik je i doveo Sakašvilija u Ukrajinu i postavio za gubernatora Odese sa glavnim zadatkom da se bori protiv korupcije. U vreme sukoba Porošenko-Jacenjuk (Andrej, bivši premijer) na sajtu ukrajinskog predsednika je potpisivana peticija da se Sakašvili postavi za ukrajinskog premijera.

Sad Sakašvili opseda Veliku radu, traži odlazak Porošenka, ukidanje imuniteta poslanicima i osnivanje antikorupcijskog suda.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com