SUP: Pozdravljamo nabavku Škodi

Strukovno udruženje policije saopštilo je da pozdravlja nabavku novih vozila za potrebe policije širom Srbije.

„Ovo je prva veća nabavka kontigenta vozila u istoriji MUP-a. Podsećamo da smo do juče vršili patrolnu delatnost u pežoima koji su nabavljeni 2001. godine i koji su prešli oko 300.000 – 400.000 hiljada kilometara u pokretu i isto toliko je motor bio u radu u mestu“, navodi se u saopštenju SUP-a i dodaje se da je „Škoda kao proizvodjač vozila sasavim zadovoljavajući za obavljanje patrolnih zadataka“, jer su se upravo ta voxila pokazala kao pouzdsna patrolna vozila „policije u okruženju.

Tu je interesantno napomenuti da je hrvatska policija baš ove godine odlučila da prekine sa upotrebom Škode, a da kao patrolna vozila nabavi Sitroenove modele.

Ipak, SUP ističe da je prilikom nabavke Škodi „po prvi put obraćena je pažnja na namenu, pa je prateći evropske trendove saobraćajna policija dobila karavan verziju karoseserije vozila što je neophodno zbog opreme koja se koristi u radu saobraćajne policije, a koju smo do sada nosili na zadnjim sedištima, a često i bukvalno u krilu, kada je u pitanju četvoročlana patrola“.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije još nije saopštilo detalje nabavke novih vozila.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com