Svetsko prvenstvo u fudbalu otvara Robi Vilijams

Na otvaranju Svetskog prvenstva u fudbalu, koje 14. juna počinje u Rusiji, pevače britanski pevač Robi Vilijams, saopštila je pres-služba FIFA.

Sem Vilijamsa u muzičkom delu ceremonije učestvovaće i poznata ruska operska pevačica Aida Garifulina, ali i brazilski fudbaler Ronaldo, nosilac titule svetskog šampiona u fudbalu.

„Toliko sam srećan, prosto sam u zanosu zbog toga što ću ponovo doći u Rusiju, ovog puta radi tog jedinstvenog nastupa. Ja sam mnogo postigao, ali otvoriti šampionat sveta pred očima 80.000 gledalaca na tribinama stadiona i miliona ljubitelja igre u celom svetu – to je prosto (ostvarenje) dečje mašte“, rekao je Robi Vilijams a prenosi pres-služba FIFA.

Ruski mediji podsećaju da je u maju objavljeno da će Vilijams nastupiti i na proslavi 25 godina kompanije Megafon, čiji je vlasnik ruski biznismen Ališer Usmanov. Ovim se podsećanjem insinuira da je Usmanov, vlasnik britanskog fudbalskog kluba Arsenal, dobro otvorio novčanik da bi Vilijams došao u četvrtak u Moskvu. Usmanov je veliki donator, a njegova supruga Irena Viner je na čelu Ruskog gimnastičkog saveza.

Poput Romana Abramoviča, i Ališer Usmanov ima britansku investicionu vizu.

Britanska premijerka Tereza Mej je, odmah po izbijanju afere Skripalj, objavila da nijedan član engleske kraljevske porodice i nijedan član vlade neće prisustvovati Svetskom fudbalskom prvenstvu u Rusiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com