Tramp u Londonu: Promenio frizuru, nije prepoznao figuru…

Američki predsednik Donald Tramp srećno je okončao prvi dan posete Velikoj Britaniji tokom koga se 18 članova britanske kraljevske porodice družilo s 8 članova porodice Tramp.

Druženje je, prema izveštajima na to fokusiranih medija, bilo prepuno gafova američkog predsednika, koji je u London stigao s novom frizurom!?

Nije u komunikaciji s britanskom kraljicom poštovao kraljevski protokol, počevši od rukovanja, čija je slika živo zabavila društvene mreže.

Zatim, Tramp nije prepoznao svoj poklon kraljici, uručen pri prošlogodišnjem susretu – figuricu rasnog konja. Stvar je, tvrdi se, spasila prva dama Amerike – poklon je prepoznala iz prve.

Na svečanom banketu je bilo i političkih poruka, što engleskoj kraljicu nije primereno.

Ona je američkom predsedniku poklonila knjigu Vinstona Čerčila „Drugi svetski rat“ iz 1969. godine, da bi mu zatim suptilno natrljala nos: „Mi smo u 21. veku suočeni s novim izazovima. Godišnjica dana D podseća sve naše države na ono što smo zajednički postigli. Posle zajedničkih žrtava u Drugom svetskom ratu, radili su Velika Britanija i SAD, zajedno s drugim saveznicima, na stvaranju niza, medjunarodnih institucija kako bi smo obezbedili da se užasi prošlosti više nikad ne ponove. Svet se promenio i mi treba brižljivo da postupao sa suštinskim ciljem tih struktura: da nacije saradjuju kako bi dostignuti mir osigurale“, rekla je kraljica.

Tramp je već ranije Britaniji stavio u izgled „veliki trgovinski sporazum čim se oslobodi svojih okova“, misleći na izlazak iz EU.

“Razgovore o tome smo već počeli”, rekao je on. U tom suverenističkom smislu govorio i na svečanom banketu.

A onda je šljapnuo kraljicu po ledjima.

Svi su prisutni, ocenili su posmatrači s lica mesta, jedva čekali da utonu u svojim tanjirima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com