U Berlinu održan samit Ženskih 20

U Berlinu se danas sastalo 20 najmoćnijih žena sveta na samitu Ženskih 20.

U centru ovog skupa bile su nemačka kancelarka Angela Merkel, prva kćer Amerike Ivanka Tramp, šefica Medjunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard, holandska kraljica Maksima… kamere nisu propustile u svet da pošalju pregršt modnih detalja koji su ukrašavali berlinski skup ženske moći.

Ivanka Tramp je naravno morala da brani svoga oca američkog predsednika Donalda Trampa od njegovih sopstvenih izjava koje su izazvale optužbe za seksizam. Potivljenje jedne kćerke izazivalo je burne reakcije u sali u kojoj se berlinski skup održavao.

Ivanka Tramp, za koju mnogi komentatori tvrde da je preuzela ulogu prve dame Amerike, ubedjivala je prisutne žene da je njen otac veliki podržavalac žena i porodice, da je ubedjen u veliki ženski potencijal i da su žene sposobne za ista postignuća kao i muškarci. U sali prisutne žene su s neodobravanjem reagovale na njena ubedjivanja. Najzad je Ivanka Tramp upotrebila ključni argument, rekla je da je upravo njen otac pomogao da ona postane to što jeste.

Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvana je da se izjasni da li je feministkinja. Dok se ona ustezala s odgovorom, prisutne žene su je snažno podsticale da kaže da, ali je ona rekla:

„Ne bojim se da me vi smatrate feministkinjom, ali ne bih se sama kitila tom titulom“, rekla je Merkel.

Prisutne žene su pozvane da podignu ruku ukoliko se smatraju feministkinjama. Kristin Lagard je snažno podigla ruku visoko, stidljivo joj se pridružila i Ivanka Tramp. Angela Merkel je ostala mirno da sedi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com