Uhapšen predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić

U četvrtak uveče je uhapšen predsednik beogradske opštine Palilula i član Srpske napredne stranke Aleksandar Jovičić, objavili su beogradski mediji.

On je uhapšen u vezi sa nelegalnim gradjevinskim radovima u toj opštini.

Sa Jovičićem je uhapšeno još 7 zaposlenih u opštini Palilula. Svi se terete da su počinili krivična dela zloupotrebe službenog položaja, trgovine uticajem i falsifikovanja službene isprave.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin je precizirao da postoji osnovana sumnja da su uhapšeni stupali u kontakte sa nelegalnim investitorima, koji su radili objekte bez odgovarajućih dozvola, uzimali od njih novac kako im ne bi slali gradjevinske inspekcije, a potom u službene isprave unosili lažne podatke koji omogućavaju da ti objekti jednoga dana budu ozakonjeni.

Zbog osnovane sumnje da su učinili krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu uhapšeni su A. J(1987), predsednik Gradske opštine Palilula i D. V (1978), odgovorno lice za inspekcijske poslove u Gradskoj opštini Palilula.

Takodje zbog osnovane sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su gradjevinski inspektori M. M (1958), Z. R (1953), DjR (1959), Z. P(1959), G.P (1969) i D. L (1964).

Osumnjičeni G. P i D. L terete se i za krivično delo falsifikovanja službene isprave.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com