Uskoro dogovor o otpremninama u Železnicama Srbije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa šefom Kancelarije Svetske banke u Srbiji Tonijem Verheijenom o daljim koracima u reformisanju srpske železnice.

Mihajlović je tom prilikom istakla da Vlada vodi računa o svim zaposlenima u železničkim preduzećima, i poručila da niko ko napusti ta preduzeća neće ostati bez socijalnog programa i otpremnina.

Na kraju smo pregovora oko visine otpremnina i vrste socijalnog programa koji će biti ponuđen zaposlenima, ali se vodi računa da to, pre svega, bude njima prihatljivo, a u skladu sa zakonskim i finansijskim mogućnostima, navela je ona.

Prema njenim rečima, od decembra prošle godine intenzivno se pregovara sa sindikatima sva četiri železnička preduzeća, čiji je zahtev da otpremnine ne budu manje od 200 evra po godini staža.

Mihajlović je naglasila da se teži ka tome da se ovaj zahtev ispoštuje, uz napomenu da je veoma važno da se nastavi reforma železnice, poveća efikasnost kompanija i dalje ulaganje u nove projekte.

Ona je prenela da se konačan dogovor o otpremninama očekuje uskoro.

Verheijen je poručio da je Svetska banka svesna da je Srbija puno radila na restrukturiranju Železnica Srbije, ističući da ima puno novih projekata koje treba realizovati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com