Verujte ili ne, kako vam drago: Radoičić oružje nabavljao u Tuzli?

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Milan R. (45) zbog sumnje da je sa, za sada, više nepoznatih lica izvršio krivična dela Udruživanja radi vršenja krivičnih dela, Nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa vatrenog oružja i eksolozivnih materijala, i teška dela protiv opšte sigurnosti, saopštilo je to Tužilaštvo.

Osumnjičeni je negirao izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret, navodi se u saopštenju.

Nakon saslušanja, Tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva.

Naredbom o sprovođenju istrage obuhvaćeno je više, za sada, nepoznatih lica kojima se na teret stavlja krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, navodi se u saopštenju, Milan R.se tereti da je od januara do 24. septembra 2023.godine oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći nabavljao iz Tuzle, Federacija BiH, koje mu je isporučivano na teritoriji Grada Beograda, najčešće na potezu Bubanj Potok – Vrčin, a koje je potom prenosio i skladištio na neutvrdjenim lokacijama na teritoriji AP Kosovo i Metohija.

Oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći skrivao je u napuštenim objektima i šumama, pa je kao kolovodja grupe sa više N.N lica, zajedničkim delovanjem i opšte opasnom radnjom 24.septembra izazvao opasnost po život ljudi u mestu Banjska na teritoriji AP Kosovo i Metohija,navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com