Verujte ili ne kako vam drago: U ruskim rekama katastrofalna nestašica vode!

Nestašica vode u ruskim rekama je katastrofalna, saopštila je kompanija „Volški parobrod“, a prenosi RIA Novosti.

I ekolozi bi tu sigurno imali nešto da kažu. Situacija je do te mere katastrofalna da nemogućom čini plovidbu brodova, ocenila je ta kompanija.

„Na unutrašnjim vodnim putevima se u 2019.godini stvorila veoma komplikovana situacija čiji su osnovni uzroci:preterano povlačenje (vode) u rezervoare i prognoze nadležnih državnih struktura koje se nisu ostvarile. Na svakih deset dana dobijamo prognozu o dubini od Rosmorrečflote i od administracije basena. Prognoze nisu utešne:vode katastrofalno nedostaje“,saopštava „Volški parobrod“.

Komplikovanost situacije s količinom vode u ruskim rekama registrovali su sa zabrinutošću i ruski državni organi.

Početkom avgusta taj problem će razmatrati Medjuresorna radna grupa,piše ruski poslovni list Vzgljad.

Ranije je registrovan pad nivoa Bajkalskog jezera i Kaspijskog mora, ali ruski naučnici su objasnili da nikakvog razloga za paniku nema.

Bajkal je, po njima, „stupio u još jedan period s malo vode, koji može da traje i četvrt veka, a koji su naučnici već registrovali“ a što se tiče pada nivoa Kaspijskog mora, koje se puni vodom reka iz sliva Volge, „s prirodne tačke gledišta ničeg katastrofalnog u takvim promenama nema“, tvrde ruski naučnici, koje je konsultovao ruski poslovni list Vzgljad.

Ekonomska prilagodjavanja ovim „prirodnim“ kretanjima su,medjutim,druga stvar.

Uz proteste organizacija za zaštitu životne sredine, ove nedelje je počela velika operacija produbljivanju nemačke reke Elbe, kako bi se najvećim brodovima omogućio ulazak u Hamburšku luku.

http://ekonomskevesti.com/privreda/vearujte-ili-ne-kako-vam-drago-pocinje-dosad-nevidjena-operacija-produbljivanju-jedne-reke/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com