Verujte ili ne, kako vam drago: Vulin demantovao samog sebe, Rusija najveći donator naše vojske

Ministarstvo odbrane Srbije danas je demantovalo informacije o najvećem stranom donatoru Vojske Srbije u periodu 2014-2018, koje su, priznaje Ministarstvo, bile bazirane na nepotpunim podacima iz Informatora o radu tog Ministarstva.

Nisu SAD, kako proizilazi iz Informatora, nego je Rusija najveći donator Vojske Srbije, tvrdi Ministarstvo u sledećem saopštenju:

„Vojska Srbije je najveće donacije dobila od Ruske Federacije, koja je donirala 6 aviona MiG-29, a u toku je realizacija donacije 30 oklopnih izvidjačkih vozila BRDM-2MC i 30 tenkova T-72MC sa pratećim elementima logističke podrške. Osim toga, tokom pregovora za nabavku naoružanja i vojne opreme iz RF dobijeni su značajni popusti i druge olakšice.

Takodje je Republika Belorusija donirala Vojsci Srbije 4 aviona MiG-29. Do razlike u iznosima donacija pojedinih država, koji se nalaze u ‘Informatoru o radu Ministarstva odbrane’ i stvarnog stanja, došlo je iz razloga što u ‘Informatoru’ nisu prikazane one donacije, koje su u toku ili još uvek ne postoji saglasnost ove strane za obelodanjivanje podataka o iznosima tih donacija“.

Prema rang listi najvećih donatora Vojske Srbije, koju je objavio Blic oslanjajući se na Informator o radu MO, Rusija, nije medju prvih pet donatora Vojske Srbije, nego su to :SAD (vrednost 10 miliona dolara), Kina (5,2 miliona dolara), Norveška, Danska i Velika Britanija, koja je donirala 169.000 funti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com