Verujte ili ne, kako vam drago: Najveći nemački stanodavac sam smanjuje stanarine?!!!

Firma Deutsche Wohnen, najveći stanodavac u Nemačkoj, objavila je da će sama ograničiti visinu stanarina za stanove u svom vlasništvu.

Kompanija je na svojoj internet stranici objavila da će se pri povećanju stanarina, od 1. jula ove godine voditi računa da neto stanarina ne iznosi više od 30% neto dohotka domaćinstva koje stan iznajmljuje. Ovo ograničenje važiće najmanje pet narednih godina.

Kompanija se takodje samoobavezuje da će svaki četvrti novoponudjeni stan za iznajmljivanje biti namenjen domaćinstvima koja imaju pravo na socijalni stan.

„Deutsche Wohnen“ poseduje 167.000 stanova, najviše u Berlinu.

Inicijativa „Deutsche Wohnen & Co enteignen“ prikupila je u pokrajini Berlin 77.000 potpisa za održavanje referenduma na kome bi trebalo da se odluči o njihovom zahtevu da se stambeni fond za izdavanje opet podržavi. Uključujući naročito stambeni fond firme „Deutsche Wohnen“ do koga je ona došla privatizacijom državnog stambenog fonda.

Pošto su ti potpisi predati, Senat u Berlinu je utvrdio ključne principe zakona o zamrzavanju stanarina na rok od pet godina, koji će se pred berlinskim parlamentom naći u oktobru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com