Vulin odgovara Pašaliću: Da svi napuste napušteni hotel Bristol

Ministarstvo odbrane Srbije pozvalo je preostale stanare napuštenog beogradskog hotela Bristol da prihvate ponudjena rešenja o privremenom smeštaju i napuste taj hotel.

Ministarstvo ih poziva da se usele u stanove za privremeni smeštaj dobijene od Grada Beograda ili u vojnosamačke hotele „Zvezdara“ i „Galeb“, a u skladu sa pravima koja ostvaruju.

U saopštenju Ministarstva se tvrdi da je 90 % stanara hotela Bristol prihvatilo ponudjena rešenja o privremenom smeštaju.

U odgovoru na preporuke zaštitnika gradjana Zorana Pašalića za rešavanje stambenog pitanja ovih stanara, Ministarstvo odbrane tvrdi da ti stanari traže trajno stambeno rešenje što im nije moguće obezbediti po zakonu.

„Ističemo da Ministarstvo odbrane nije dobilo nijedan stan od Grada Beograda u trajno vlasništvo, već samo na korišćenje. Sve ostalo je zlonamerna laž. Kao što ne mogu da se otudje sobe u hotelu Bristol, tako ni stanovi dobijeni od Grada Beograda se ne mogu otudjiti, što je glavni zahtev lica, koja i dalje borave u nekadašnjem hotelu Bristol“, navodi se na sajtu Ministarstva odbrane Srbije.

Porodice vojnih lica u hotel Bristol su se uselile 90-tih godina.

Poznati beogradski hotel Bristol zatvoren je avgusta 2018.godine.Tog trenutka hotel je bio u vlasništvu Republike Srbije, ali dat na višedecenijsko korišćenje Ministarstvu odbrane odnosno Vojnoj ustanovi“ Dedinje“.

Insajder je objavio da je Ugovorom o izgradnji Beograda na vodi predvidjeno da kompanija Beograd na vodi uloži u renoviranje hotela Bristol, a onda ga bez naknade koristi.Zavod za zaštitu spomenika Beograda odobrio je projekat za radove na hotelu Bristol, koji je podnela kompanija „Beograd na vodi“, utvrdio je Insajder.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com