Zagreb: Za 15 dana zakazan obračun sa levicom – argumentima

Istina je da su se mnogi uticajni hrvatski analitičari pitali šta će Miroslavu Škoru, lideru krajnje desnog Domivinskog pokreta, treći izborni poraz u nizu, ali njihov je analitičarski poraz potpun: Škoro je u drugom krugu izbora za gradonačelnika Zagreba.

Škoro je osvojio (samo?) 12,16 odsto glasova, ali više nego dovoljno da pozove desnu stranu hrvatske političke scene na ujedinjavanje: „Ja sam uvjeren da ćemo u drugom krugu pokazati da postoji dovoljno razuma, dovoljno pameti da u jednoj argumentovanoj raspravi raskrinkamo to što se zove zeleno-lijeva koalicija“.

„To niti je zeleno, niti samo lijevo.To je ekstrijemno lijevo i to će biti zaustavljeno u drugom krugu, tako mi Bog pomogao, pretio je Škoro.

Na Škorov poziv sinoć još nije bilo javnog odziva, ali su komentatori ocenili da je njegov eksplicitni poziv na sudar s levicom uvod u dve nedelje prljave kampanje.

Tomislav Tomašević, političar bez ikakvog iskustva u vodjenju približno sličnih sistema, dobio je podršku 45,15 odsto od 47,14 odsto izašlih zagrebačkih birača da vodi Zagreb, potresen istovremenim posledicama zemljotresa i korona-epidemije.

Njemu je, na čelu zeleno-levog bloka, odmah stiglo obećanje o podršci u drugom krugu  Socijaldemokratske partije Hrvatske, čiji je kandidat Joško Klisović potičen do nogu.

A i očekivanja analitičarske Hrvatske od Tomašević – eksperimenta su ogromna!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com