Ministarka : Bolja koordinacija regiona prema Srbiji!

Ministarka spoljnih poslova Vlade u Prištini Donika Djervala Švarc tokom posete   Tirani pledirala je za bolju koordinaciju zemalja regiona prema Srbiji.

„Kao u svakoj velikoj porodici, moramo razgovarati o temama koje zabrinjavaju. Poslednjih meseci, kao što su svi videli, jezik našeg severnog suseda, Srbije, postaje sve oštriji. Moramo biti oprezni u jačanju mira.Potrebna je bolja koordinacija zemalja regiona prema Srbiji. Razgovaramo o potpisivanju regionalnih sporazuma i verujemo da će Albanija i Kosovo sa otvorenim pristupom Berlinskom procesu biti u stanju da poguraju ove sporazume“, rekla je Djervala a prenosi zeri.info

Donika Djervala Švarc(50), supruga je nemačkog političara Štefana Švarca, rodjena je u Skoplju. Njen otac Jusuf Djervala, novinar i pisac, prema medijima na nemačkom jeziku, napustio je Jugoslaviju krajem 70 – tih da bi izbegao hapšenje. Sa bratom i jednim prijateljem ubijen je 1982.godine u Štutgartu. Porodica se preselila u Albaniju, gde je Donika Djervala učila flautu. Kao student je emigrirala u Nemačku, gde je završila prava. Ima petoro dece. Porodica joj živi u Bonu. Ona se vratila  u Prištini da preuzme funkciju u vladi Aljbina Kurtija.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com