Bez pune kompenzacije za odustajanje od letovanja

Ruski turisti koji odluče da sasvim odustanu od letovanja, ranije uplaćenog za Egipat, neće dobiti povraćaj kompletnog uplaćenog iznosa, nego onoliko koliko je za slučaj odustajanja predvidjeno ugovorom sa agencijom, rekla je Maja Lomidze iz Asocijacije turističkih operatora Rusije.

rublja

Ona je objasnila da turističkim agencijama egipatski partneri neće vratiti novac, a da avioni koji sada lete po turiste u Egipat, do tamo lete prazni, što znači da će ”polovinu troškova leta agencje platiti iz svoga džepa”.

Ruski turistički funkcioneri podsećaju da se nezadovoljni turisti mogu obratiti sudu, ali Irina Tjurina pres-sekretar Ruskog saveza turističke industrije smatra da bi sud mogao da stane na stranu turističkih agencija jer njihove krivice u ovom nastalom slučaju nema.

Pošto su mnogi turisti odlučili da iz Egipta budu evakuisani u Moskvu, mada to nije odredište sa koga su na letovanje krenuli, oni će iz Moskve na svoje odredište biti prevezeni prioritetno, saopštili su nadležni ruski saobraćajni organi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com