Fijat prodao u Rusiji 6.114 automobila

U Rusiji je u oktobru prodato ukupno 211.965 ličnih i lakih komercijalnih vozila, što je za 9,9 odsto manje nego u oktobru prošle godine. Cifra je ipak primljena s olakšanjem medju stručnjacima za ovo veliko tržište, jer je njegov mesečni pad i veći od 20 odsto, kao u avgustu, usporen.

Od januara do kraja oktobra u Rusiji je prodato 1.991.312 ličnih i lakih komercijalnih vozila što je za 12,7 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, saopštila je Asocijacija evropskog biznisa.

Posle dramatičnog pada prodaja novih automobila u avgustu, ruska država je za vozila proizvedena u Rusiji opet aktivirala sistem „staro za novo“, a, računa se privremenom, rastu inostranih marki doprinelo je i neprekinuto slabljenje ruske nacionalne valute rublje.

Najbolje prodavana marka u Rusiji je domaća Lada. Taj proizvodjač (AvtoVaz), u suvlasništvu Renoa i Nisana, prodao je od početka godine 321.590 automobila ili 16 odsto manje nego u istom periodu prošle godine. Za Ladom sledi Kia, koja je prodala 154.813 automobila ili za 6 odsto manje nego prošle godine, a na trećem mestu je Reno sa 156.098 automobila i smanjenjem prodaje za 10 odsto.

Fijat je u Rusiji za prvih deset meseci ove godine prodao 6.114 automobila što je pad od tri odsto.

Najprodavanije marke u Rusiji su „lada granta“, „solaris“ i „kia rio“.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com