Fudbal: Vlasnik Spartaka prepušta klub profesionalcima

Vlasnik moskovskog fudbalskog kluba „Spartak“ Leonid Fedun izazvao je najpre iznenadjenje, pa oduševljenje, a onda podozrenje objavom svoje namere da napusti mesto šefa saveta direktora tog kluba i prepusti ga profesionalcu!

Fedun je na čelu saveta direktora Spartaka bio tokom deset fudbalskih prvenstava. Pohvalio se najboljim stadionom u Rusiji, akademijom za školovanje fudbalera priznatom i van Rusije i dobrom finansijskom bazom kluba koji nijednom nie kasnio s platama, a uredno poštuje pravila finansijskog ferpleja. Ali pet drugih mesta na šampionatima Rusije nisu ono što zadovoljava vlasnika, pa klub prepušta profesionalcima koji će znati da donesu i veće titule.

Bivši vlasnik Spartaka Andrej Červičenko odmah je dao za pravo Fedunu: “U gradjevinarstvo i finansije on se razume boje od mnogih drugih, ali u čisto fudbalskim stvarima manje je jak, čak i slab“, rekao je Červičenko za list „Izvestija“.

Bivši igrač Spartaka Valerij Šmarov odmah je glavnu dilemu – a ko će biti taj naslednik profesionalac – prizemljio do kajnjih granica: „Ogroman je plus što će Fedun nastaviti da finasira klub. Ali ko će se klubom baviti, to nije jasno. Obično se kaže: ko plaća, taj bira i muziku. Ispada da će on davati pare, a drugi će njima raspolagati. Ako bude rukovodio Roman Ashabadze ili Johan Geraskin (Fedunov zet- Izvestija) – to je put nikuda, jer oni su ljubitelji nisu profesionalci“.

Pitanje će ostati otvoreno verovatno do početka juna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com