Gde će letovati Rusi?

Neko je veče na ruskom tv-kanalu Rusija 1 jedan strani gost pitao Ruse: imate 10 meseci zime, ne možete po sunce u Tursku ne možete u Egipat, gde ćete na odmor? Voditelj Vladimir Solovljev je imao spreman odgovor: uskoro će se sve srediti da Kairom, u Egipat!

Ruski turisti

Ali neće. Rusija još nije spremna za ponovno uspostavljanje turističkih tokova sa Egiptom, rekla je danas ruski vice-premijer Olga Glodec.

„Dok ne budemo imali informaciju da se može leteti, nismo spremni za ponovno otvaranje“, rekla je Golodec.

Rusija je obustavila vazdušni saobraćaj sa Egiptom pošto je 31. oktobra 2015. godine nad Sinajskim poluostrvom oboren ruski putnički avion sa 224 ruskih turista. Niko nije preživeo. Najpre je Velika Britanija saopštila da se radi o terorističkom aktu, a onda je tu verziju potvrdila i Federalna služba bezbednosti Rusije

Pošto je Egipat do prošle godine bio druga najomiljenija strana turistička destinacija za ruske gradjane, Kairo je u saradnji s Moskvom preduzeo niz mera na povećanju bezbedosti svojih aerodroma. Više visokih egipatskih i ruskih zvaničnika je u poslednje vreme najavljivalo skoro ponovno uspostaljanje avionskog saobraćaja izmedju dve zemlje, pa je izjava Golodec hladan tuš i za Ruse koji vole toplo egipatsko more i za Egipćane čiji će turizam bez ruskih gostiju teško patiti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com