Gde će Rusi za prvomajske praznike?

Pred grčkim konzulatom u Moskvi u petak je bio haos koji se, normalno, završio tučom. Redovi su se protezali duž nekoliko susednih zgrada, a za podnošenje zahteva za grčku vizu čekalo se i po pet sati.

turisti

Ako se izdavanje viza ovakvim tempom nastavi, mnogi Rusi moraće da se odreknu planiranog prvomajskog putovanja u Grčku, tvrde predstavnici Asocijacije ruske turističke industrije. Grčka bi Rusima ove godine trebalo da bude zamena za Tursku i Egipat.

U izjavi za TASS, Irina Tjurina generalni sekretar Asocijacije ruske turističke industrije tvrdi da se u grčkom konzulatu nalazi oko 10.000 nerešenih zahteva za vize, a da se dnevno rešava oko 800, što znači da svi Rusi, koji su namerni da Prvi maj provedu u Grčkoj, potrebnu vizu neće dobiti. Obavljen je i sastanak s grčkim konzulom o Moskvi, ali do povećanja broja radnika konzulata u odeljenju za vize nije došlo.

Predstavnici pojedinačnih turističkih agencija smiruju strasti – to je uobičajeno stanje pred grčkim konzulatom u ovakvim prilikama, ali se na kraju ipak svi snadju!

Medju najomiljenijim ruskim turističkim destinacijama, Grčka je dosad bila treća. Tokom 2014. godine u Grčkoj je iz turističkih razloga boravilo 1.016.083 gradjanina Rusije, a tokom prvih devet meseci 2015. godine njih 503.284.

Tokom 2014. godine u Turskoj je iz turističkih razloga boravilo 3.278.405 Rusa, a u Egiptu 2.565.726. Ruski gradjani su krajem prošle godine dobili preporuku da ove dve zemlje izbegavaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com